Ziggo Phishing

Wat is Ziggo voor bedrijf?
29 oktober 2014
Alles in 1 abonnement afsluiten
12 januari 2015
Alle blogberichten

Ziggo Phishing

Let op!

Er worden sinds enkele dagen phishing e-mails verstuurd die zogenaamd van Ziggo afkomstig zijn. Dit is echter niet zo, de e-mails zijn afkomstig van een andere website. In de e-mail staat geschreven dat uw factuurgegevens niet volledig of verouderd zijn. In deze e-mail zit een link waar u absoluut niet op mag klikken. Wanneer u erop klikt kunt u uw gegevens aanpassen en wordt er gemeld dat u weer gebruik kunt maken van de diensten van Ziggo. Klik niet op de link en pas geen gegevens aan! Dit is phishing.

De-mails zijn niet afkomstig van Ziggo maar van criminelen die op zoek zijn naar gevoelige gegevens zoals priv├ę gegevens, bankrekeningen en dergelijke. Wees daarom op uw hoede want u kunt hierdoor snel slachtoffer van phishing worden en er kan ook schadelijke software op uw computer ge├»nstalleerd worden, waarmee criminelen zelfs toegang tot uw computer kunnen krijgen.

U kunt Phishing meteen herkennen door goed naar een link te kijken. Dit kan door de bron te bekijken of met de cursor op de link te wijzen. Let wel op dat u hem niet aanklikt.

Mocht u twijfelen, bel dan altijd eerst uw provider of andere instantie.

Ziggo Phishing
Beoordeel dit bericht

Comments are closed.