Ziggo en Vodafone fuseren

Glasvezel internet
11 februari 2016
Internet vergelijken voor het snelste en goedkoopste internet
2 april 2016
Alle blogberichten

Ziggo en Vodafone fuseren

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo gaan in Nederland fuseren. Dit werd vandaag officieel bekend gemaakt. Wat dit voor gevolgen heeft voor de klanten van Ziggo en Vodafone is nog niet helemaal duidelijk maar dat dit gevolgen heeft voor KPN, de nummer 1 in Nederland dat mag wel duidelijk zijn. Door de fusie van Ziggo en Vodafone ontstaat er wel degelijk een hele sterke nummer 2 op de Nederlandse markt waar KPN nog steeds op domineert.

Ziggo en vodafone Vodafon en Ziggo

Mobiele telefonie

KPN heeft vaste lijnen, beschikt over mobiele telefonie en zit stevig in het zadel op de zakelijke markt. Vodafone heeft echter geen vaste lijnen en Ziggo doet wederom niet aan mobiel netwerk.
Met de fusie van Ziggo en Vodafone dekken ze dus in de toekomst samen dat wat KPN al jaren aanbiedt.

Ziggo verliest klanten

Het meest gebaat bij deze fusie van Ziggo en Vodafone is Ziggo. Met de beste internetprovider van Nederland gaat het niet goed, het bedrijf schrijft voor de derde kwartaal achter elkaar slechte cijfers. Ziggo heeft namelijk veel last van KPN omdat dit bedrijf totaalaanbiedingen kan doen. Je kunt bij KPN én je mobiele abonnementen afsluiten én je internet én je televisie. KPN heeft niet te maken met verschillende facturen en gedoe met verschillende personen binnen één huishouden. Dit is een groot voordeel waarover Ziggo op dit moment niet beschikt en hetgeen ze een flink aantal klanten heeft gekost en waarvan KPN duidelijk profiteert. Een andere belangrijke factor waarom Ziggo klanten verliest is het feit dat Ziggo eigenlijk is overgenomen door UPC hetgeen handen vol geld heeft gekost. Hierdoor heeft het bedrijf enorme schulden gemaakt. Deze schulden worden door de fusie met Vodafone overgenomen en zijn dus een verlichting voor Ziggo.

KPN blijft nummer 1 voor Ziggo en Vodafone

Alhoewel KPN een hele goede positie heeft en nummer 1 zal blijven doet deze fusie flink pijn. Vodafone en Ziggo kunnen nu namelijk ook echte Alles-in-1 totaalaanbiedingen doen en tasten hiermee de positie van KPN, dat al sinds jaren door verschillende toezichthouders in de gaten wordt gehouden en ook al verschillende keren tegen een boete aan is gelopen, enorm aan. KPN heeft onder andere haar stabiele netwerk moeten openstellen en heeft in het verleden al vaker aangegeven dat de sterke positie op de markt wel eens heel snel zou kunnen veranderen. Met de fusie van Ziggo en Vodafone hebben ze hier inderdaad een punt. KPN zit nu met een hele sterke nummer 2 in haar nek.

Ziggo en Vodafone fuseren
1.4 (27.37%) 19 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *