Wifibereik vergroten in en om het huis

glasvezel
Wat heeft glasvezel mij te bieden?
21 april 2017
Vergroot je wifi bereik met een wifi repeater of versterker
16 juni 2017
Alle blogberichten

Wifibereik vergroten in en om het huis

Je wilt je wifibereik vergroten om optimaal te kunnen genieten van je internetaansluiting. Zoals bij de meeste mensen tegenwoordig het geval is, kan ook jij niet meer zonder internet. Alles wordt geregeld via internet, informatie wordt gevonden via het internet en ‘last but not least’, contacten worden onderhouden via het o zo belangrijke internet. Het is dus van belang dat je kunt surfen, chatten, mailen, googelen, et cetera op welke plek jij ook bent in je huis of om je huis.

Soms minder bereik

Op sommige plekken in je woning is het internetsignaal minder waardoor je geen goed gebruik kunt maken van je internetaansluiting. En bij lekker weer in de tuin met je laptop of smartphone, kun je ook problemen hebben met je verbinding. Wat zijn oplossingen, hoe realiseer je een beter bereik van je internetaansluiting?

Router

Het internetsignaal in je huis is afkomstig van een router. Dit is een klein kastje dat is opgehangen in je meterkast door de monteur van je internetprovider of door jezelf. Deze router draagt dit signaal uit en op deze manier heb je wifi. Dit is een verbinding met internet, zonder dat je pc of laptop met een kabel is aangesloten. Omdat je computer niet aan een kabel is aangesloten, is het signaal vanaf de router niet altijd op te pakken door je computer. Het bereik van je wifi vergroten is dan de enige oplossing.

Repeater

Het signaal dat vanaf de router komt moet dus eigenlijk worden verlengd in zijn bereik. Je wilt dat het verder uitdraagt of straalt, zodat het ook je zolder, je balkon, je tuin of andere gewenste plek bereikt. Dit verlengen van het bereik gebeurt door middel van een repeater. Dit is een kastje of simpelweg een stekker in het stopcontact. Dit kastje of deze stekker verbindt zich met de router, met de plek waar het internetsignaal begint. En dan herhaalt deze het signaal en zendt dit uit, waardoor het bereik verder reikt dan wat de router alleen kan.

Meerdere herhalingen van je signaal

Het is zelfs mogelijk met meerdere herhalingen te werken, waardoor het internetsignaal op de plekken kan komen, waar jij het graag wilt hebben om zo contact met de wereld te houden. Of het nu gaat om films streamen, chatten, of email beantwoorden, je hebt nu meer keuze waar jij gaat zitten in huis en de repeaters kunnen dezelfde internetsnelheid aan als de router.

Professioneel gebruik

Ben je op zoek naar een oplossing voor een grotere ruimte of open veld buiten, zoals voor campings of stadscentra, dan is het gebruik van een straalantenne een oplossing. Dit werkt goed, maar is een duurdere oplossing. Daarom is dit meer geschikt voor professioneel gebruik en niet voor de privésfeer.

Kosten

De aanschaf van een repeater is niet kostbaar. Er zijn verschillende modellen op de markt en je eigen internetprovider kan deze ook aanbieden. Laat je informeren door je provider of in een winkel die de juiste apparatuur verkoopt. Zorgeloos internetten in huis of om het huis is mogelijk en ligt zeker binnen jouw bereik.

Wifibereik vergroten in en om het huis
1.8 (36.52%) 23 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *