Kabel internet

Kabel internet, In Nederland is er sinds 1995 de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet via een signaal dat over de kabel wordt verzonden. Buiten internet kan de kabel ook gebruikt worden voor internet en telefonie. Sinds 2008 maakten UPC en Ziggo gebruik van de EuroDOCSIS 3.0 standaard waarmee enorme snelheden (tot 400Mb/s) te bereiken zijn. Het internet via kabel is in vergelijking tot een ADSL verbinding de laatste jaren ontzettend snel geworden. Ziggo laat duidelijk zien wat er mogelijk is en biedt snelheden tot boven de 200 Mbit’s aan. UPC dat sinds enkele maanden tot Ziggo behoord, bood deze snelheden in het verleden ook al aan.

Aanbieders kabelinternet

Het aantal providers van kabel internet is in Nederland beperkt tot twee grote providers, namelijk dat zelfde UPC nu samen met Ziggo. Er is weinig keuze en in Verschillende regio’s in Nederland ben je toegewezen aan één en dezelfde partij. De prijzen zijn hierdoor hoger dan bij een ADSL-verbinding, maar daarentegen ook veel sneller.kabel internet

Voor- en nadelen

Internet via kabel biedt zowel voor- als nadelen. De snelheid van kabelinternet is erg hoog en het gebruik van de televisie heeft geen invloed op de internetsnelheid. Ook is het zappen tussen televisiezenders veel sneller met een kabelverbinding. Daarentegen is kabelinternet veel duurder dan een ADSL verbinding en ben je bij kabelinternet verplicht om een televisiesignaal af te nemen. Het heeft dus zijn voor- en nadelen.

Het volgende filmpje laat zien hoe UPC, dus nu Ziggo, Internet en TV via kabel transporteert.

Wat is internet via Kabel?
5 (100%) 1 Beoordelingen