draadloos-internet

Waarom valt draadloos internet steeds weg?

Wanneer draadloos internet niet goed werkt kan erg vervelend zijn, zeker wanneer dit regelmatig gebeurd. Als je ook last hebt van wegvallend draadloos WIFI internet is het belangrijk om te achterhalen wat de reden van de uitval is. Er is altijd een reden te vinden waarom de WIFI verbinding wegvalt.

Verouderde apparatuur

Wanneer u in het begin nooit problemen heeft gehad met uitval kan dit veroorzaakt worden door verouderde apparatuur. Om WIFI goed te kunnen laten functioneren is er een zender en ontvanger nodig. De zender is de router en heeft een gemiddelde levensduur van paar jaar. Is uw router ouder dan vijf jaar, dan kan het geen kwaad om een nieuwe te kopen. Buiten de router moet ook de ontvanger goed functioneren. Bij laptops, smartphones en tablets zitten ze ingebouwd door middel van een module. Maak je echter gebruik van een vaste computer, dan kan een draadloze ontvanger ook via USB aangesloten zitten. Ook een ontvanger kan veroudert of defect raken wat voor problemen met de draadloze verbinding kan zorgen.

Software problemen

Problemen met de WIFI verbinding kunnen ook veroorzaakt worden door verouderde software. Dit kan zowel de software van je router zijn als de software op de computer. Op de website van de fabrikant kun je achterhalen of er een nieuwe firmware beschikbaar is voor jouw type router. Als er een nieuwe versie is kun je deze installeren, dit zou mogelijk de problemen met de WIFI verbinding op kunnen lossen. De software op de computer dient ook geüpdatet te worden. Het is niet alleen raadzaam om updates te installeren, maar ook eventuele nieuwe drivers. Controleer of er een nieuwe driver beschikbaar is, dit zou de problemen kunnen verhelpen.

Drukke kanalen

Draadloos WIFI wordt uitgezonden via kanalen. Veel gebruikte kanalen zijn kanaal nummer 9 en 11. De kans is dan ook groot dat je samen met meerdere gebruikers op hetzelfde kanaal zit. Als u een moderne router heeft is het vaak mogelijk om te kijken welke kanalen het meest gebruikt zijn en welke kanalen nauwelijks gebruikt worden. Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt kun je tools gebruiken waarmee je WiFi-kanalen kan scannen zoals: InSSIDer, WiFi Analyzer (Android) of Network Analyzer Lite (iOS).

Te grote afstand

Een andere reden voor falend draadloos internet kan de afstand zijn. Hoe verder je van de router vandaan zit, des te slechter het signaal. Wanneer je gebruik maakt van Windows kun je rechtsonder in het scherm zien hoeveel bereik WIFI heeft door middel van streepjes. Maak je gebruik van een smartphone of tablet, dan is het WIFI symbool meestal bovenin het scherm te vinden. Zie je slechts één of twee “streepjes”, dan is de kans op uitval groot. Hemelsbreed kan de afstand slechts enkele meters zijn, maar door dikke muren of deuren kan de signaal-sterke snel afnemen. Als je last hebt van een zwak signaal kun je proberen de router op een ander plek in de woning te plaatsen. In sommige gevallen zijn de problemen direct opgelost na het verplaatsen van de router. Vragen of een suggestie? Neem gerust contact op met de klantenservice van Allesin1vergelijken.eu

Waarom valt draadloos internet steeds weg?
5 (100%) 1 Beoordelingen