Vergroot je wifi bereik met een wifi repeater of versterker

Wifibereik vergroten in en om het huis
15 mei 2017
docsis 3.1 modem
Razendsnelle verbinding met DOCSIS 3.1
23 juni 2017
Alle blogberichten

Vergroot je wifi bereik met een wifi repeater of versterker

Als je gewoon thuis bent wil je natuurlijk niet gebruik maken van mobiel internet. Ook wil je in je eigen tuin nog kunnen internetten via je eigen wifi. Helaas hebben routers vaak een bereik van ongeveer 10 á 15 meter, wat in sommige gevallen net niet voldoende is. Een wifi repeater (ook wel wireless range extender) kan je dan helpen om het wifi signaal te versterken zodat je overal rondom je huis snel en kosteloos kunt internetten.

Factoren die van invloed zijn op je wifi

Het wifi signaal wordt zwakker wanneer er veel andere elektronica rondom de router zijn geplaatst. Dit kunnen allerlei apparaten zijn, zoals een magnetron, printer of uiteraard computers. Verder speelt ook de dikte en het materiaal van de muren een rol, maar ook de eventuele elektronica die in die muren is geïnstalleerd. Ook zijn routers vaak niet erg geschikt voor verticale signalen. Daarom zul je op zolder of in de kelder vaak een slecht signaal hebben.

Ideaal voor werken vanuit je tuin

Een wifi repeater ontvangt het wifi signaal van je router en acteert vervolgens als wifi versterker. Dat wil zeggen dat dit apparaat het signaal opnieuw uitzendt, zodat je ook verder van de router vandaan gebruik kunt maken van de wifi. Hierbij is het wel zo dat de wifi snelheid min of meer gehalveerd wordt. Daardoor is een repeater niet optimaal voor online gamen of streamen, maar natuurlijk wel een ideale oplossing voor het gebruik maken van social media of het lezen van het laatste nieuws. Ook kun je zo dus vanuit de tuin werken; de wifi is nog steeds snel genoeg voor het sturen van e-mails en het bezoeken van allerlei internetpagina’s.

Strategisch plaatsen

Om het meeste uit je wifi repeater te halen, is het erg belangrijk dat je deze op een goede plek plaatst. Zo is het erg belangrijk dat je deze niet te ver weg van je router zet. Om te testen waar je het apparaat het beste kunt plaatsen, moet je kijken waar je, met bijvoorbeeld je telefoon, nog een sterk genoeg signaal hebt. Dat betekent dat je nog minimaal een van de drie streepjes bereik hebt. Op deze plek plaats je de wifi repeater.

Ten opzichte van andere manieren om je wifi signaal te versterken en het bereik te vergroten, is het gebruiken van een wifi repeater de meest eenvoudige en goedkoopste. De prijs ligt vaak onder de €100 of zelfs onder de €50 en installatie is erg simpel. Je hoeft geen extra kabels aan te schaffen, het enige wat je moet doen is de versterker in het stopcontact steken en verbinding maken met de router. Bovendien werkt een wifi versterker ook wanneer je deze in een verdeeldoos steekt, dus je hoeft niet op zoek naar het meest geschikte stopcontact in de muur.

Vergroot je wifi bereik met een wifi repeater of versterker
1.4 (27.5%) 16 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *