Vergelijken van tv en internet: waarop letten?

internet abonnement
Internet abonnement afsluiten
26 januari 2017
infrarood wifi
Infrarood snel draadloos internet
28 maart 2017
Alle blogberichten

Vergelijken van tv en internet: waarop letten?

tveninternet

Veel huishoudens hebben ooit een abonnement voor internet en tv afgesloten om vervolgens nooit meer naar andere aanbieders en aanbiedingen om te kijken. Door over te stappen op een andere tv- en internetprovider kan echter veelal op jaarbasis al snel meer dan honderd euro worden bespaard. Hoewel de prijs bij de keuze voor een tv- en internetprovider beslist een belangrijke factor is, zijn er ook andere aspecten waar u op moet letten. Aanbieders van tv en internet vergelijken betekent immers ook dat u de verschillende diensten naast elkaar legt.

Verschil in internetsnelheid

Zo kunnen er tussen providers grote verschillen zijn in de snelheid van het aangeboden internet. De goedkoopste tv- en internetpakketten hebben veelal een downloadsnelheid van 20 Mb/s, terwijl duurdere tv- en internetpakketten een downloadsnelheid kennen van honderden Mb’s per seconde. Een downloadsnelheid van 20 Mb/s is doorgaans voldoende voor normaal internetgebruik, waaronder het bezoeken van websites, het online bekijken van video’s of het spelen van online spelletjes. Houd er echter rekening mee dat dit de maximale downloadsnelheid is. De downloadsnelheid kan in de praktijk lager zijn, vooral wanneer veel mensen tegelijkertijd van de internetverbinding gebruikmaken.

Verschillende tv-functies

Tv- en internetproviders verschillen ook in grote mate van elkaar in de tv-functies die zij aanbieden. Hierbij gaat het niet alleen om het aantal aangeboden tv-zenders, maar ook om modernere functionaliteiten zoals tv kunnen kijken op tablet of smartphone. Wie een nieuwe tv- of internetprovider wil kiezen, zal dus allereerst moeten bepalen aan welke tv-functies hij of zij behoefte heeft, zodat de tv optimaal benut kan worden én wordt voorkomen dat voor overbodige functies betaald moet worden. Hierbij geldt ook nog dat sommige providers een gratis monteur bij u langs sturen, terwijl u bij andere providers de apparatuur thuis krijgt toegestuurd om deze zelf te installeren.

Vergelijken van tv en internet: waarop letten?
1.8 (35.71%) 14 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *