Telecom overstappen

Telecom overstappen

Wil je een nieuw abonnement voor internet, internet en televisie of vaste telefonie afsluiten? Lees dan de volgende tips aandachtig door.

Denk goed na welk abonnement je wilt

Wanneer je bij de keuze voor een abonnement niet zeker bent kun je aan het volgende denken:

  • Ben je op zoek naar 3-in-1-pakket? Met internet, televisie en bellen in één? Of ben je alleen op zoek naar internet en bellen?
  • Via welke aansluiting wil je internetten, bellen en televisie kijken? Bijvoorbeeld via glasvezel, kabel of ADSL?
  • Is je woning wel voorzien van deze aansluiting? Wel beschikbaar in je huidige regio? Zijn er reeds meerdere aansluitingen en kun je hierdoor later makkelijker overstappen?
  • Weet je al welke internetsnelheid je wilt? De kwaliteit van het netwerk?
  • Is er een gratis helpdesk of moet je bij een storing met kosten rekenen?
  • Naar welke televisie zenders kun je kijken, welke radiozenders zijn beschikbaar?
  • Bij welk abonnement is welke apparatuur nodig? Is opnemen een optie? Of het kijken naar digitale televisie in een andere kamer? Bekijk goed bij welk abonnement je deze mogelijkheden hebt en wat je precies aan apparatuur nodig hebt.
  • Beschik je thuis over een fax of misschien een alarmsysteem? Kijk dan goed of dit met het abonnement wat je wilt ook werkt.

Vergelijk alle prijzen en aanbieders van internet, tv en telefonie

Vergelijk niet alleen de verschillende aanbieders en prijzen met elkaar maar kijk ook naar de beoordelingen van andere klanten.

Controleer of je je huidige contract kunt opzeggen

Heb je nu al een contract voor internet, televisie of telefonie? Kijk dan hoelang je aan dit contract gebonden bent en wanneer je dit kunt opzeggen. Is deze datum verstreken let dan goed op of het contract misschien stilzwijgend verlengd is. Wanneer dit namelijk het geval is kun je meteen kosteloos opzeggen en heb je maximaal één maand opzegtermijn.

Wanneer je wilt opzeggen voor dat het contract ten einde is vraag dan eerst of er kosten aan zijn verbonden wanneer je eerder wilt opzeggen. Meestal zijn er kosten aan verbonden wanneer je bijvoorbeeld een contract voor een jaar hebt afgesloten en pas één jaar voorbij is.

Hulp bij het overstappen

Bijna alle aanbieders bieden een gratis overstapservice aan. Meestal kun je bij de bestelling aangeven of je nieuwe aanbieder de overstap kan regelen voor je. Hierover vind je ook op de websites van de meeste aanbieders genoeg informatie over.

Tip: Zet ‘/overstappen’ achter het adres van de aanbieder in je browser. Bijvoorbeeld: https://www.jegekozenaanbieder.nl/overstappen

Bestel eerst, daarna opzeggen

Wil je zelf je overstap regelen wanneer je een abonnement gevonden hebt? Bestel dan eerst je nieuwe abonnement en ga daarna pas je oude abonnement opzeggen. Wanneer je je telefoonnummer wilt meenemen kun je dit bij de nieuwe aanbieder van alles in 1 pakketten aangeven. Doe dit wel voor het einde van je huidige contract.

Afkoelperiode, bedenktijd

Wanneer je een abonnement via het internet of per telefoon afsluit ontvang je na de bestelling van je nieuwe aanbieder een schriftelijke bevestiging. Dit gebeurd meestal per post maar kan ook per email. In deze bevestiging staat de datum waarop je nieuwe aanbieder begint met het leveren van de diensten. Lees alles goed door. Mocht je daarna toch nog van gedachte veranderen kun je de bestelling gewoon annuleren. Wanneer je namelijk via de telefoon of het internet een contract afsluit heb je namelijk een bedenktijd, ook wel de wettelijke afkoelperiode genoemd. De aanbieder moet je hierover ook in zijn brief informeren.

Telecom overstappen
3.7 (73.33%) 3 Beoordelingen