overstappen

Overstappen van provider

Overstappen naar een andere internetprovider wordt steeds gemakkelijker. Wanneer je een nieuw alles in 1 abonnement afsluit kan de overstap in de meeste gevallen al direct online bij de bestelling geregeld worden. Om een overstap voor de klant naadloos te laten verlopen werken de meeste internetproviders namelijk samen. Op deze manier komt de klant bijna nooit zonder internetverbinding te zitten. Verder ben je als consument ook beter door de wet beschermd. De overheid past de wetten regelmatig aan. Een groot voordeel is dat wanneer de contract periode is verlopen en je het abonnement online hebt afgesloten je dit maandelijks kunt opzeggen. De volgende aanbieders werken in ieder geval “samen” en kunnen je contract opzeggen:
Ziggo, KPN, Tele2, Telfort, Online, XS4ALL, Vodafone.

Contract opzeggen

Tijdens het plaatsen van een bestelling kun je zien of de nieuwe provider de overstap voor je kan regelen. Als dit het geval is zeggen ze je huidige contract op en zorgen ze ervoor dat je op de door jouw gewenste datum over een nieuwe aansluiting beschikt. Kan de overstap door de nieuwe aanbieder niet voor je geregeld worden, moet je het oude contract natuurlijk zelf opzeggen. Het is daarom verstandig allereerst te controleren op welke datum je huidig contract afloopt en hoe en wanneer je bij je huidig provider kunt opzeggen.

Nieuwe provider zoeken

Met behulp van onze postcodecheck kun je eenvoudig alle internet providers vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar je maandelijkse abonnementskosten maar ook naar de diensten waarvan je gebruik maakt. Het is ook verstandig om de snelheid waarmee je nu kunt internetten te achterhalen. Doe hiervoor een speedtest die de meeste providers aanbieden. Voordat je een abonnement gaat afsluiten is het natuurlijk ook van belang over welk type aansluiting je beschikt. Heb je een telefoonaansluiting kun je met ADSL genoegen nemen. Beschik je echter over kabel kun je gewoon internet via de kabel (kabelinternet aanvragen. Doe gewoon de postcodecheck en alles wordt netjes voor je op een rijtje gezet. Makkelijker kunnen we het helaas niet maken.

Pakket kiezen

Internetproviders bieden vaak interessante acties en kortingen om nieuwe klanten te werven. Zeker in combinatie met een alles in één pakket krijg je vaak hoge korting of gratis producten en diensten. In veel gevallen kun je je oude telefoonnummer meenemen wanneer je een nieuw abonnement afsluit. Het emailadres wat gekoppeld is aan je abonnement vervalt wel zodra deze afloopt. Zorg ervoor dat je een back-up van je e-mails maakt en zorgt dat alle mail naar je nieuwe mailadres gestuurd wordt.

Bestellen

Een internetprovider kan een scherpe prijs en snel internet bieden maar ook de betrouwbaarheid is van groot belang. De snelheid moet hetzelfde zijn dan wat er beloofd is en het is belangrijk dat de klantenservice van goede kwaliteit is. De levertijd van een nieuw pakket voor internet is gemiddeld drie weken tot een maand. Tijdens het bestellen kan je aangeven of dat je de installatie laat uitvoeren door een monteur of dat je installatie zelf uit zult voeren. Een doe-het-zelf pakket inclusief handleiding is meestal het niet al te ingewikkeld, zodat de meeste mensen dit zelf aan kunnen sluiten.

Overstappen
3.3 (65.71%) 7 Beoordelingen