iPhone 6 versus Samsung Galaxy S6

consumentenbond
Consumentenbond waarschuwt voor Online.nl
23 november 2015
Smartphones door de jaren heen!
2 december 2015
Alle blogberichten

iPhone 6 versus Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6

Samsung en Apple zijn al jarenlang de marktleiders op het gebied van mobiele telefonie. Er is een flinke concurrentiestrijd gaande. Laten we de laatste uitgebrachte smartphones vergelijken. De Samsung Galaxy S6 en de iPhone.

Design van de telefoons

Het design van beide smartphones hebben veel overeenkomsten. Allebei hebben ze een metalen behuizing met afgeronde hoeken. De Samsung Galaxy S6 heeft een 5,1 inch scherm terwijl de iPhone 6 een 4,7 inch scherm heeft. De afmetingen van de telefoon zijn bijna identiek. De S6 is iets hoger en breder dan de Apple variant. De Samsung Galaxy heeft een verstevigd glas, waardoor het scherm minder snel breekt, maar is daardoor wel wat zwaarder. Namelijk 138 gram tegenover 129 gram.

Als je de achterkant van de telefoons bekijkt, dan valt direct de uitstekende cameraglans van de Galaxy op. Verder is achterkant van glas anders bij beide smartphones. Dit zijn geen noemenswaardige verschillen. Plaatsing van de connectoren en de speakers zijn bij beide telefoons identiek. De variant van de Galaxy S6 onderscheidt zich wel, doordat zowel de linker- als rechterkant van het scherm afloopt. Echte voordelen heeft het echter niet.

Schermkwaliteit

Consumenten vinden het belangrijk om een hoge resolutie scherm te hebben. Daarom besteden zowel Samsung als Apple veel tijd aan het scherm. Bij de Galaxy is de resolutie flink opgeschroefd, waar de oude Samsung nog een resolutie had van 1440 pixels, heeft de nieuwe Galaxy 2560 pixels. De pixeldichtheid komt daarmee op 577 ppi (pixels per inch). De iPhone kent een resolutie van 1334 x 70 pixels en is voorzien van prima kijkhoeken en een goede kleurreproductie. Alleen heb je met de iPhone wel meer last van spiegelingen. Door de helderheid op te schroeven wordt de zichtbaarheid van het beeld verbeterd.

Hardware en camera

Waarbij de schermkwaliteit de kracht van Samsung is, is de hardware de kracht van Apple. Apple heeft zijn eigen besturingssysteem, iOS. Hierdoor draaien alle apps en games perfect. Beide telefoons maken gebruik van een 64-bit processor. Doordat Samsung niet hun eigen besturingssysteem heeft, zou daar mogelijk eerder problemen mee kunnen ontstaan dan bij de iPhone. Mocht dit voorkomen dan kunt u dat simpel laten nakijken bij een specialist, zoals Smartphonerepairs.be.

Conclusie: De resolutie van het scherm is bij de Samsung beter dan bij de iPhone. Dit verschil merk je voornamelijk goed bij het maken en bekijken van foto’s, maar daarin tegen heeft de iPhone betere hardware omdat het zijn eigen besturingssoftware heeft. Bekijk beide voordelen en beslis dan welke telefoon het beste bij jou past.

iPhone 6 versus Samsung Galaxy S6
1 (20%) 22 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *