internet-afbeelding

Internet

Internet

Internet, wie kan zich nog een wereld voorstellen zonder het world wide web?
Vandaag de dag E-mailt, download, streamt, en surft de halve wereldbevolking.
Om hier ergernis-loos aan mee te kunnen doen wil je natuurlijk een betrouwbare verbinding.
Gelukkig heeft Nederland één van de beste internetverbindingen ter wereld en een goede provider is dan ook niet moeilijk te vinden. Er zijn echter nog al wat verschillen per aanbieder, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit ADSL, kabel en het alles overtreffende glasvezel. Maar behalve verschil in verbinding zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden.

Internet bandbreedte

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een internetverbinding is de bandbreedte, de bandbreedte is simpel uitgelegd de transferlimiet van je verbinding. De transferlimiet is de capaciteit aan data die de verbinding per seconde kan verwerken, meestal uitgedrukt in Mbit/s (megabits per seconde).
Om het makkelijk te houden geven providers de bandbreedte aan als downloadsnelheid-/uploadsnelheid.
Bij het afsluiten van een internetabonnement is het dus van belang er op te letten hoe snel de verbinding is, een snelle verbinding kan je veel irritatie en ergernis voorkomen. Vooral als je veel films kijkt op het internet, spelletjes speelt of E-mails verstuurd met grote bijlage.

Internet abonnementsprijs

Naast de kwaliteit wil je natuurlijk niet te veel betalen. Om goedkoop uit te zijn is ons eerste advies om een alles in één pakket te overwegen. Naast een goedkope internetverbinding geniet je van combivoordeel zodat ook digitale televisie en vaste telefoon betaalbaar blijft.
Mocht je toch liever los internet willen afnemen bij 1 van de aanbieders dan kun je dit doen op onze website.
Vergelijk met behulp van het filter alle providers bij jou in de regio. Vul je postcode en huisnummer in en doe de postcodecheck. Heb je dit gedaan dan zie je in een makkelijk overzicht alle internetaanbieders die beschikbaar zijn op jou locatie. Vergelijk de prijzen of ga voor kwaliteit en neem het snelste internet.
Wil je echt online kunnen genieten en het internet leegtrekken? Dan raden we je alles in 1 glasvezel aan!

Internet – wie gebruikt het niet?
3.8 (75%) 4 Beoordelingen