Glasvezelverbinding

Ziggo eigen sportkanaal
8 september 2015
Wifispots Ziggo en energieleverancier DELTA gekoppeld
18 september 2015
Alle blogberichten

Glasvezelverbinding

Glasvezel

Internet door met een glasvezelverbinding

Communiceren via een glazenverbinding (fiber-/fibre) was tot voor kort niet realistisch te noemen alhoewel  deze optische verbinding toch al eind 19e eeuw is uitgevonden. De uitspraak “zo snel als het licht” is dan ook van toepassing op de glasvezelcommunicatie aangezien een glasvezel verbinding door middel van lichtpulsen communicatie en dataoverdracht mogelijk maakt.

Toepasbaarheid glasvezelverbinding

De toepasbaarheid van glasvezel is wel enigszins beperkt,  aangezien er geen stroomtoevoer mogelijk is door de glasvezels (glasvezels zijn dun uitgetrokken slierten  van gesmolten glas).
Alhoewel deze verbinding dus niet voor elektroverbindingen geschikt is deze verbinding van glasvezel uitermate geschikt voor communicatie doordat de lichtsignalen (pulsen) vrijwel geen weerstand kent in tegenstelling tot een koperen draad met stroom die wel degelijk weerstand (ohm) kent. De communicatiemogelijkheden van glasvezel zijn zelfs beter als die van een gouden draadverbinding (snoer). Dit komt omdat in een glasvezelkabel vele duizenden glasvezels bevat welke elk apart een gehele verbinding op hun rekening kunnen nemen. Dit komt omdat  glasvezel   werkt met verschillende lichtpulsen, of beter gezegd met werkt met verschillende lichtkleuren-/lichtsignalen. Dus een glasvezelverbinding kan meerdere signalen versturen in plaats van slechts een aan-/uit signaal zoals een stroomverbinding doet. Glasvezel is de toekomst in communicatie(-snelheid).

Glasvezel internet afsluiten

Helaas bied het glasvezelnetwerk nog geen nationale dekking alhoewel het landelijke glasvezelnetwerk hard groeit. Naast de grootste glasvezelbeheerder van Nederland, Reggefiber,  zijn er ook kleine netwerkbeheerder die een eigen glasvezelverbinding mogelijk maken in diverse regio’s waar Reggefiber nog geen plannen voor had. Naast kleinere netwerkbeheerders zijn er in Nederland zelfs diverse particuliere die in hun straat of wijk een glasvezelnetwerk hebben aangelegd. Dit omdat hun provider dit niet wou bekostigen en dus hebben de mensen in samenwerking zelf het glasvezelaanleg bekostigd. Als u een glasvezelaansluiting wilt hebben, kunt u bij de vele verschillende glasvezelproviders een postcode check doen. Wilt u niet alle providers en netwerkbeheerders zelf afspeuren?  Lees dan verder…

Glasvezelaanbieders vergelijken

Omdat het zelf  zoeken naar de beste of goedkoopste glasvezelleverancier een tijdrovende klus is hebben wij Alles in 1 vergelijken ontworpen. Waar u na ingave van postcode en huisnummer direct een overzicht vindt van alle glasvezel mogelijkheden aan uw huisadres. Mocht u afgelegen wonen of in een regio waar nog geen glasvezelverbinding met het internet mogelijk is dan kunt u ook uw huidige provider contacteren en vragen of dat “fiber to the home” (FTTH) mogelijk is, dit wil zeggen dat ze vanaf het internet-/netwerk wijkhuisje bij u in de regio een direct verbinding aanleggen tot in uw woning. Of het afsluiten van glasvezelinternet bij uw huidige provider een verstandige keuze is?

Vergelijk glasvezel

Glasvezelverbinding
4.9 (97.78%) 9 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *