Glasvezel internet

Smartphones door de jaren heen!
2 december 2015
Ziggo en Vodafone fuseren
16 februari 2016
Alle blogberichten

Glasvezel internet

Wanneer je wit genieten van een razendsnelle en symmetrische internetverbinding en je over een glasvezelaansluiting beschikt kun je in Nederland bij verschillende serviceproviders voor glasvezel internet terecht. Reggefiber, de wel grootste eigenaar van het Nederlandse glasvezelnetwerk stelt dit de meest bekende en betalende providers ter beschikking. glasvezel internet

Het maakt daarom niet zo veel uit bij wie je een glasvezel abonnement afsluit, de kwaliteit is bijna overal hetzelfde echter is de service en de extra diensten die de verschillende glasvezelproviders leveren nogal verschillend. Het is daarom aanbevolen om regelmatig naar de prijzen en de diensten die worden aangeboden te kijken. Met glasvezel vergelijken kun je een hoop voordeel verkrijgen, niet alleen financieel gezien, ook de diensten die worden aangeboden zijn hier en daar voortreffelijk.

Glasvezel internet

Van internet via glasvezel, ook wel glasvezel internet of glasweb genoemd hebben de meeste mensen wel een van gehoord. Er zijn ook al heel veel mensen die van internet via een glasvezelverbinding gebruik maken. Glasvezel wordt door velen als de toekomst gezien alhoewel draadloze verbindingen die veel telefoon providers nu al aanbieden niet te onderschatten zijn. Wanneer je over een glasvezelverbinding beschikt is de bandbreedte in vergelijking tot DSL (Kabel) en ADSL vele malen hoger. Dit komt omdat er met lichtsignalen wordt gewerkt. Je kunt dus stellen dat glasvezel zo snel is als licht. In het filmpje kun je zien hoe glasvezel aangesloten wordt. Kijk mee met de aanleg van glasvezel internet van KPN.

Ziggo glasvezel

Ziggo is een provider die in principe ook gebruik maakt van glasvezel, maar toch kun je hier niet van een volledig glasvezelnetwerk spreken. Het bedrijf is ook niet van plan om in de toekomst hierin verandering te brengen. Via de verouderde kabelaansluiting bereikt Ziggo namelijk voor de consument nog steeds aantrekkelijke internet snelheden. Het bedrijf geeft aan dat het meer dan 500 Mb/s aan downloadsnelheid van zeer goed kwaliteit kan leveren maar beperkt is de uploadsnelheid. Deze beperking speelt voor Ziggo alsnog geen grote rol omdat de navraag naar hogere uploadsnelheden zeer gering is. Dit is nog steeds De kracht van Ziggo. De vraag of Ziggo in de toekomst het laatste stukje koper van de centrale naar de klant ooit nog gaat veranderen blijft open. Glasvezel internet is natuurlijk veel sneller maar van de andere kant zijn er nog weinig consumenten die deze hogere snelheden echt nodig hebben. De diensten die Ziggo op dit moment aanbiedt zijn voldoende voor normaal internet gebruik en zelfs voor bedrijven die veel bandbreedte nodig hebben uitermate geschikt.

Overstappen op Glasvezel

Wanneer je al voorzien bent van een internet, televisie en telefonie abonnement en je toch wilt overstappen op glasvezel internet dan is het aanbevolen om eerst te controleren of je je huidige abonnement zo maar kunt opzeggen. Bij de meeste aanbieders van alles in 1 abonnementen is dit geen probleem en kun je maandelijks je contract gewoon zonder problemen opzeggen. Je moet natuurlijk wel opletten dat je geen dubbele abonnementskosten gaat betalen. Controleer daarom dus goed of je echt kunt opzeggen. Omdat de meeste providers al jaren samenwerken verloopt het overstappen meestal erg soepel. Er zijn ook providers die alles voor je regelen en je oude abonnement gewoon voor je stopzetten.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je er gewoon nog niet zeker van om internet en andere diensten via een glasvezelaansluiting af te nemen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt de klantenservice van Allesin1vergelijken.eu altijd via email bereiken en we geven je graag advies of beantwoorden al je vragen over internet, tv en bellen via het glasvezelnetwerk. Ook in het weekend zijn wij te bereiken.

Glasvezel internet
1.5 (30.67%) 15 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *