Fusie tussen Vodafone en Ziggo in stroomversnelling

Baas over eigen TV
13 juli 2016
postcodecheck
Op zoek naar een nieuw internetpakket? Doe dan onze postcodecheck!
24 september 2016
Alle blogberichten

Fusie tussen Vodafone en Ziggo in stroomversnelling

Vodafone en Ziggo

Vodafone en Ziggo logo

Vodafone en Ziggo

Eerder dit jaar raakte reeds bekend dat Vodafone en Ziggo in de toekomst verder willen gaan als één bedrijf. De nieuwe provider moet over de mogelijkheid beschikken om beter te kunnen concurreren tegen partijen als KPN, T-Mobile en Tele2 door de aanwezigheid van een solide vast en mobiel netwerk. Liberty Global, het moederbedrijf achter de Nederlandse provider Ziggo gaat een joint venture oprichten met Vodafone om de nieuwe provider het levenslicht te schenken. Beide bedrijven zouden na de fusie elk de helft van de gezamenlijke onderneming in handen krijgen. Om dit te kunnen realiseren dient Vodafone wel 1 miljard euro te betalen aan Liberty Global.

Vodafone en Ziggo

Vodafone en Ziggo logo

Goedkeuring door de Europese Commissie

Niet onbelangrijk voor het uitvoeren van de fusie tussen Vodafone en Ziggo is de goedkeuring van de Europese Commissie. Zonder goedkeuring is het voor bedrijven immers niet mogelijk om te fusioneren. De twee bedrijven kunnen verder gaan als één bedrijf, maar er is wel een niet onbelangrijke voorwaarde gesteld. Vodafone moethaar vaste netwerk verkopen aan een derde partij. Deze partij dient door de Europese Commissie nog te worden goedgekeurd. Deze voorwaarde is gesteld omdat er alleen op deze manier voldoende concurrentie op de markt voor wat vast internet in Nederland betreft mogelijk blijft. De overdracht van Vodafone betreft overigens niet uitsluitend het vaste netwerk, maar tevens ook alle huidige abonnees. Voor de provider is dit waarschijnlijk geen probleem. Hij had eerder immers reeds aangegeven hiertoe bereid te zijn om een fusie mogelijk te kunnen maken.

Nieuwe abonnementen

De fusie van Ziggo en Vodafone zal er aldus voor zorgen dat de klanten van het vaste netwerk van Vodafone worden overgedragen naar een andere provider. Dit maakt dat klanten van het gefuseerde bedrijf zullen worden aangesloten op het vaste netwerk van Ziggo terwijl er voor mobiele gebruikers gebruik zal worden gemaakt van het mobiele Vodafone netwerk. Dat er nieuwe abonnementen zitten aan te komen mag dan uiteraard niet verbazen. Wat de exacte inhoud van deze abonnementen precies zal zijn en hoeveel ze zullen kosten is vooralsnog evenwel niet bekend.

280 miljoen besparen per jaar

De fusie tussen Vodafone en Ziggo zou er in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat er op jaarbasis een bedrag tot 280 miljoen euro kan worden uitgespaard. Het zou hierbij in het bijzonder gaan om de kosten van de infrastructuur, de marketing evenals de administratie. In de fusie aankondiging werd dan wel niet gesproken over een verlies van banen, maar ondertussen duiken hiertoe toch de nodige geruchten op.

Complete pakketten

Nog voor de fusie in een stroomversnelling raakte werd bekend gemaakt dat Ziggo in vergelijking met het voorgaande jaar heel wat klanten verloor. Alleen al voor het televisie onderdeel ging het om een slordige 50.000 afnemers. Het uiteindelijke doel van de fusie tussen Ziggo en Vodafone is om dit verlies op te kunnen vangen en te voorkomen. Beide providers willen dit doen door een nieuwe reeks complete abonnementen aan te bieden die gebruikers optimaal tegemoetkomen niet alleen op vlak van internet, maar tevens ook voor wat televisie betreft. De kans is dan ook groot dat het nieuwe bedrijf zich in het bijzonder zal gaan richten op alles in één pakketten die tegen een extra voordelige prijs kunnen worden afgesloten.

Fusie tussen Vodafone en Ziggo in stroomversnelling
1.5 (30%) 18 Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *