ADSL internet aansluiting

ADSL

Internet via ADSL heeft voor een enorme doorbraak gezorgd omdat er voor het eerst onbeperkt internet kwam. Wat is de betekenis van ADSL verbinding? ADSL betekend Asymetrical Digital Subscriber Line, hierbij is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid. Dit neemt echter niet weg dat de snelheden van ADSL-internet behoorlijk hoog kunnen zijn waardoor beide processen op een vlotte manier uit te voeren zijn.

Telefoneren en internetten

Een ADSL-verbinding maakte het voor het allereerst mogelijk om te bellen en te internetten via dezelfde aansluiting. Voorheen werd de telefoonlijn altijd gebruikt om toegang te krijgen tot het internet, waardoor het niet mogelijk was om je telefoon tegelijk met internet te gebruiken. Hier kwam met de verbinding een einde aan, aangezien ervoor werd gezorgd dat de twee verbindingen tegelijkertijd gebruikt konden worden. Mede door de introductie van dit type internet verbinding is het mogelijk om tot maximaal 50Mb/s te downloaden. Een nadeel van een deze aansluiting is dat de snelheid achteruit gaat wanneer je verder van de centrale woont.

Vast bedrag per maand

Asymetrical Digital Subscriber Line” zorgde als eerste voor een initiatief waarbij het mogelijk werd om onbeperkt internet te krijgen voor een vast bedrag per maand. Tegenwoordig is het mogelijk om ook televisie te kijken via deze verbinding. Je moet er wel rekening mee houden dat je internetsnelheid zal afnemen wanneer je bijvoorbeeld televisie kijkt en tegelijkertijd actief bent op het internet. Nu je rechtstreeks bent aangesloten op het internet is het dringend aanbevolen de aansluiting te beveiligen met behulp van een zogenaamde firewall.

ADSL – Wat is Asymetrical Digital Subscriber Line internet?
3 (60%) 4 Beoordelingen